Watercultuur

Aquacultuur, ook wel bekend als het kweken van bijvoorbeeld zeevruchten, speelt wereldwijd een steeds belangrijkere rol in de productie van voedsel. De aquacultuurindustrie varieert van kleine viskwekerijen die worden gerund door particuliere boeren tot grote commerciële faciliteiten met duizenden vissoorten.

Wat is aquacultuur?

Aquacultuur gaat over het kweken en kweken van vissen, schaaldieren, planten en andere waterorganismen in gecontroleerde omgevingen, zoals viskwekerijen, tanks, meren en aquacultuur. Het is een vorm van landbouw die zich richt op de productie van voedsel en andere producten uit aquatische omgevingen.

Bij het kweken van vis kan bijvoorbeeld een verscheidenheid aan vissoorten betrokken zijn, waaronder zalm, forel, tonijn en vele andere. De vissen kunnen in zoet of zout water worden gekweekt en de methoden kunnen variëren afhankelijk van de soort en de omgeving.

Aquacultuur is een belangrijke bron van voedselproductie geworden, die helpt de voedselzekerheid te handhaven en in veel regio's van de wereld aan eiwitten te voldoen.

Het heeft ook bewezen een duurzamer en milieuvriendelijker alternatief voor de visserij te zijn, omdat het een betere controle van de productie mogelijk maakt en minder impact heeft op de visbestanden.

Viskwekerijen

Wat is een viskwekerij? Een viskwekerij wordt gebruikt om vis te kweken in vijvers of tanks in plaats van in de open zee, zoals het geval is in de aquacultuur.

Watercultuur

Wat is een viskwekerij? Aquacultuur is een vorm van aquacultuur waarbij organismen zoals vissen, schaaldieren en algen worden gekweekt in gecontroleerde omgevingen in de oceaan.

Neem een watermonster uit de beek naar huis voor verder onderzoek

Onderzoek het planktongehalte van de waterloop en maak een inschatting waarom je dit specifieke type plankton vindt, of waarom je heel weinig plankton vindt.

Onderzoek het planktongehalte van de waterloop en maak een inschatting waarom je dit specifieke type plankton vindt, of waarom je heel weinig plankton vindt.